Stena Line og Ferdia går sammen om bærekraftig transport

15/1/2020

Vi er stolte av å ha inngått et strategisk samarbeid med Stena Line for å teste mobilitetskonseptet Sharebus

Sammen er Ferdia og Stena Line først ut i Europa med å teste en innovativ løsning for samkjøring med buss fra kundens nærområde til terminalen. 

Stena Line har mange kunder med lang reisevei til cruiseterminalen. Det finnes mange transportmetoder å velge mellom, men det innebærer at kunden enten må bruke tid og penger på å finne parkering - eller bytte kollektivtransport flere ganger. I Q1 2020 skal Stena Line teste Sharebus som et transportalternativ for sine 12 temacruise. Vi har sammen satt opp 5 ruter for hvert cruise og Stena Lines kunder står fritt til å foreslå nye stopp eller ruter.

Sharebus er inspirert av effektene mellom delingsøkonomi, samkjøring, opplevelser og miljø. Konseptet er tuftet på ideen om at du kan bli hentet i ditt nærområde ved å foreslå en egen rute, et nytt stoppested eller kjøpe billett på en eksisterende rute. På den måten styrer publikum selv tilbudet av transport og man unngår tomturer og lav utnyttelse av bussene. Kundene kjøper det antall seter de har behov for, og ved nok påmeldte (såkalt «GoPoint») blir ruten bekreftet. 

Vi håper at dette skal føre til økt tilgjengelighet for Stena Lines cruise, lavere utslipp, mindre biler på veiene og en bedre kundereise. Med Sharebus til Stena Line kan kundene gå ombord i bussen i sitt nærområde og sitte på helt frem til cruiseterminalen. Dette betyr at de reiser med andre som skal være med på samme cruise og dermed kan få "cruisefølelsen" allerede på bussen.
Vi ønsker at kundene skal kunne få hvilepuls med en gang de går på en Sharebus ved at de slipper å tenke på kjøring, parkering eller bytte av kollektivtransport.

Sharebus er skreddersydd for privatpersoner og bedrifter som ønsker å ta bærekraftige valg uten at det går på kompromiss med lommeboka. Samtidig reduserer en buss antall biler på veiene. Det innovative er at rutene er dynamiske og endrer seg i takt med etterspørselen. Ingen eller lav etterspørsel betyr at kundene får beskjed om at ruten blir kansellert og oppfordres til å velge alternativ transport som best ivaretar miljø og komfort. 

 «Da vi utviklet Sharebus som konsept, skjønte vi raskt at kundene gjerne vil benytte buss sammen med andre til samme arrangement, spesielt om prisene er konkurransedyktige og reisetiden reduseres. Vi opplever at Sharebus har spilleregler folk forstår, og at tiden er overmoden for å igangsette slike miljøvennlige tiltak.», sier daglig leder Håkon Sæther. 

En Sharebus kan deles offentlig eller i eget nettverk (bedrift, vennegjeng, forening), og passer grupper som ønsker å sjekke interessen for felles transport til et arrangement. Samtidig administrerer Ferdia alt fra bestilling av buss til betaling og gjennomføring.  

«Sharebus er en investering i fremtiden. Konseptet muliggjør at vi kan hente kundene i nærmiljøet og effektivt og behagelig kjøre de til oss, uten at det går på kompromiss med verken miljøet eller lommeboka. Vi ser frem til å teste løsningen», sier Salgsleder Ulrika Dalen i Stena Line.» 

Andre innlegg:

Rapporter en feil